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April IS, 2012 

Susan L. VanDelinder 
Divisional Vice President 
Waste Connections of California, Inc. d/b/a 
El Dorado Disposal Service 
P.O. Box 1270 
Diamond Springs, CA 95619 

Re: Annual CPI Adjustment 

Dear Ms. VanDe1inder: 

The Environmental Management Department (EMD) is in receipt of your letter 
dated March 26, 2011, regarding the El Dorado Disposal Service request for an 
annual CPI adjustment. Pursuant to Section 22.C. of the Solid Waste Services 
Agreement, dated August 23, 2004 and amended by the First Amendment of Solid 
Waste Services Agreement effective January 1, 2010, EMD will request that the 
El Dorado County Board of Supervisors consider a 2.4% rate increase rather than 
the 2.42% rate increase identified in your letter. 

Using the CPI calculator located on the Division of Labor Statistics and Research 
website, EMD has determined that the Consumer Price Index - All Items - All 
Urban Consumers - California indicates a 2.4% increase for the point to point 
period of December 2010 to December 2011. The CPI calculator can be located at 
http://www.dir.ca.gov/dlsr/CAPriceIndex.htm. I have enclosed a copy of the 
calculation for your reference. 

It is the intent of the EMD to have this item heard by the Board of Supervisors on 
June 12,2012 at 9:00 a.m. in the County ofEl Dorado Board of Supervisors 
Meeting Room which is located at 330 Fair Lane, Placerville, CA. 

As a reminder per Section 22.B. of the Solid Waste Services Agreement, "The 
Contractor shall provide written notice to each rate payer in a form approved by 
the County, of the time, date and place of each hearing set by the Board of 
Supervisors to set rates. Contractor shall provide said notice at least ten (10) but 
no more than sixty (60) days prior to such date." 

If you have any questions related to this matter, please contact me. 

• 
Regards, 

CI~~I\-~ 
Gerri Silva, M.S., REHS 
Director of Environmental Management Department 
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STATE OF CALIFORNIA 
DIVISION OF LABOR STATISTICS & RESEARCH 
CONSUMER PRICE INDEX CALCULATOR 

2.4% 




